Få danskere har stiftet nærmere bekendtskab med Hviderusland, selvom der ikke er langt fra København til hovedstaden Minsk. De færreste husker i dag, at det er et land som danskere har sat tydelige fodaftryk i igennem tiderne. I provinsbyen Polotsk, eller som vikingerne døbte den, Pjaltesborg, står f.eks. en stor runesten og pryder en af byens smukkeste pladser.

Hviderusland har omvendt også haft stor betydning for danske forhold. Landet har lagt jord til nogle af det tyvende århundredes mest afgørende slagmarker under både første og anden verdenskrig. Og i 1991 var det formanden for det hviderussiske parlament, Stanislav Shushkevich, en mand som det har været min fornøjelse at møde flere gange, der tog initiativ til lukningen af Sovjetunionen.

Jeg elsker at dele min viden om Hviderusland og har således rådgivet både internationale diplomater, dansk presse og europæiske ngo’er og foreninger om hviderussiske forhold. Jeg har også gennemført en lang række foredrag om Hviderusland i både Danmark og i udlandet.

Mit standardforedrag om Hviderusland kommer rundt om landets historie, politiske forhold, økonomi og forholdet til omverdenen. Ligeledes gør jeg rede for Danmarks forhold til Hviderusland. Foredraget er velillustreret, og jeg er en vandt taler, der trækker på såvel faglig viden som egne oplevelser og erfaringer med mit arbejde med landet. Foredraget tager 2 til 2½ time, og man er meget velkommen til at kontakte mig for et uforpligtende tilbud på pris og nærmere indhold.

Foredrag kan arrangeres ved henvendelse til min mail, jn@jonathannielsen.dk, eller på telefon 3337 5471.